BRANCA és una revista de narratives heterogènies. Neix un vespre d’abril en una terrassa de la plaça Rovira de Barcelona i es cou a base de dubtes, quotes altes d’entusiasme i pànics pressupostaris. BRANCA és temàtica i investiga com una mateixa qüestió pot créixer en diferents direccions. S’aposta per tots els gèneres narratius, s’obvia la idea de la joventut daurada i es farà tot el possible per casar l’estètica amb el contingut. També farem el que ens vingui de gust.

  1. BRANCA és una revista de narrativa que difon obres sense limitació de reputació, estils i gèneres.
  2. Cada número tracta una qüestió concreta, que no és tan àmplia com l’amistat ni tan vaga com un home seu dins una banyera. 
  3. Hi tenen cabuda relats, monòlegs, memòries, vinyetes, versos, tires de còmic o altres variacions. També s’accepten híbrids.
  4. Vells, joves, d’èxit o desconeguts: no hi ha límit d’edat i tant és si t’han publicat o no abans.
  5. A favor de la qualitat literària. La convocatòria es fa sota pseudònim i hi ha un comitè de lectors que discutirà de valent per fer la selecció. El comitè canvia a cada convocatòria i estarà format per escriptors, editors, llibreters, professors i altres professionals del ram.
  6. Tota la revista és en català per temes d’emocions, de nínxol i de subvencions.
  7. El nucli dur s’encarregarà que la cosa no se’n vagi de mare.